Inici (mala)‎ > ‎

Negaciació col·lectiva#Re
AccioSocial
#ReAccioSocial #ReAccioSocial                                                        


NOTA INFORMATIVA SOBRE LA NEGOCIACIÓ DEL CONVENI COL·LECTIU D'ACCIÓ SOCIAL DE CATALUNYA

Fa gairebé un any que les patronals del sector van paralitzar les negociacions del III Conveni col·lectiu d’Acció Social amb infants, joves, famílies i d’altres en situació de risc.

CCOO hem  forçat la trobada de la comissió negociadora per establir un nou calendari de negociacions, amb l’objectiu d’avançar en una millor regulació del conjunt de les condicions ja establertes.

En aquesta darrera reunió es va acordar entomar les negociacions i establir una sessió de treball per fer una revisió dels preacords presos al llarg de la negociació i determinar el punt en el que ens vam quedar.

Mentre no arribem a un nou acord pel III Conveni, restarà vigent el II, tal i com estableix l’article 5: “fins a la signatura del nou conveni, mantindrà la seva vigència l’anterior”.

Encara resta molt camí per fer, però des dels sector d’intervenció social de CCOO continuarem lluitant i defensant els drets de tots/es els treballadors del sector.
Ni nos callamos ni nos resignams, video Escuela Federal CCOO Vídeo de YouTube


Un Membre del Sector de la intervenció Social de Catalunya va assistir com a participant i va col·laborar en la elaboració d'aquest vídeo de la escola de joventut federal, celebrada en El Espinar (Segovia) al mes de maig de 2014


"DONES EN LLUITA PER DGNIFICAR UNA PROFESSIÓ"

Noticia d'actualitat sobre el SAD (Servei d'Atenció Domiciliària)


Més informació


CORRUPCIÓ O BON GOVERN, NOU ARTICLE DE JOAN CARLES GALLEGO AL SEU BLOG


Corrupció o bon govern', nou article publicat per Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, al seu blog.


El podeu llegir aquí: http://www.joancarlesgallego.cat/jcgallego/aspnet/article.aspx?clau=3664


Article publicat al "El Periodico" Participació i transparència" Article publicat a 'El Periódico de Catalunya' (28-10-2014)

José Cachinero, secretari d'Acció Sindical i Política Sectorial: 'Participació i transparència'

José Cachinero, secretari d'Acció Sindical i Política Sectorial de CCOO de Catalunya, parla de la responsabilitat social empresarial (RSE).

Feu clic per veure l'article "Participació i transparencia", publicat al suplement "+Valor" d'El Periódico de Catalunya el dimarts 28 d'octubre del 2014.

DARRERES NOTÍCIES SOBRE IMPAGAMENTS A LES ENTITATS SOCIALS DEL 3er SECTOREl dimecres 8 d'octubre han estat publicades al Periódico i a La Vanguardia noticies relacionades amb impagaments de la Generalitat a les entitats del tercer sector. Us deixem enllaços a les noticies.Participa en els actes organitzats per commemorar els 50 anys de CCOO de Catalunya

Foto

Ja s'apropa la data del 20 de novembre, que enguany és molt especial per a CCOO de Catalunya, ja que es compleixen 50 anys de la seva fundació. Va ser l'any 1964 quan, en un altre 20 de novembre, la parròquia barcelonina de Sant Medir va acollir uns 300 enllaços sindicals i treballadors i treballadores de diferents sectors que van celebrar una assemblea en la qual es va crear formalment la primera Comissió Obrera de Barcelona i es va aprovar una històrica plataforma reivindicativa.

Ara fa cinc dècades d'aquell esdeveniment clau en la història del moviment obrer català, i per aquesta raó us convidem a participar en els actes de celebració que tindran el tret de sortida el proper 20 de novembre.

Programa de la jornada del 20 de novembre de 2014
10.30 h -
Col·locació d'una placa commemorativa dels 50 anys de CCOO de Catalunya a la façana de l'església de Sant Medir
12.30 h -
Acte d'inauguració de l'exposició "CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)".
18.00 h - Acte institucional de celebració del 50è aniversari de CCOO de Catalunya.  

Homenatge als històrics de CCOO de Catalunya l'11 de desembre

L'11 de desembre del 2014 està previst un acte que, sota el títol "
El moviment de les Comissions Obreres: el repte obrer a la dictadura (1964-1977)", serveixi per retre un homenatge públic a les persones que van lluitar per un nou moviment obrer i per les llibertats al nostre país.
 
Actes descentralitzats fins al 1r de Maig del 2015
Des del punt de partida del 20 de novembre, durant els mesos posteriors es realitzaran, de manera descentralitzada a tot Catalunya, les activitats que els diferents territoris i federacions trobin adient organitzar. La cloenda de les activitats commemoratives del nostre cinquantenari tindrà lloc amb la celebració de la festa del 1r de Maig del 2015, que finalitzarà amb un dinar popular.

Programa especial de Televisió de Catalunya

La televisió pública catalana també s'ha sumat a aquest important esdeveniment que és la celebració del 50è aniversari del primer sindicat de Catalunya i està produint un programa especial d'una hora de durada sobre aquest fet històric.

En aquest programa es farà un repàs d'aquests cinquanta anys de CCOO de Catalunya des de la seva creació a Sant Medir fins als nostres dies. El documental recollirà la participació fonamental del sindicat en la història de Catalunya i en la millora de les condicions laborals i socials dels catalans i les catalanes, i farà un recorregut pels fets històrics que han tingut lloc al nostre país i on CCOO ha tingut un paper molt destacat.

El programa també farà una reflexió sobre el present i el futur del sindicat en la nostra societat en canvi permanent. En el reportatge sortiran moltes veus que han format i formen part de la història de CCOO de Catalunya, però també veus externes que valoraran el paper que ha tingut, té i tindrà el sindicat en la construcció d'una Catalunya amb més i millors drets socials i laborals. Un programa molt interessant i necessari que s'emetrà al voltant de la data del 20 de novembre.

Més informació sobre el 50è aniversari de CCOO de Catalunya (1964-2014).


POSICIONAMENT DE CCOO DAVANT DELS CENTRES D'INTERNAMENT D'EXTRANGERS (CIE)

Més Informació

Més Informació: Una Delegació de CCOO visita el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona


NOTA SOBRE ELS IMPAGAMENTS ALS SERVEIS RESIDENCIALS DE DGAIA


Fa uns mesos ja van saltar les alarmes quan un acord al qual havien arribat DGAIA i FEDAIA en relació al sector d'atenció a la infància i més concretament als serveis residencials per a menors en situació de risc, sota el títol “mesures que permetin millorar la eficiència en la gestió i concertació de places residencials” pretenia reestructurar el sector.

Un acord pres sense la participació ni  diàleg amb els sindicats, els representants dels treballadors i les treballadores del sector ( coneixedors,també, de la realitat del dia a dia en aquests centres i, per tant, de les mancances del sistema).

Malauradament  hem pogut  comprovar en els darrers mesos com  algunes entitats i empreses del sector han reduït les seves plantilles, reduït salaris  i, de retruc,  bloquejar  les negociacions del conveni d’Acció social, sota l’argumentació de l’anunci de la imposició de  noves mesures per part de la DGAIA.

Aquesta setmana  ens arriba un nou cop directe a la gestió d’aquests centres. Segons cita textualment El Periodico  el passat dimarts 23 de setembre de 2014: “Benestar Social comunicó a las entidades que les dejará de pagar el 25% de la nómina correspondiente a septiembre, algo que como en ocasiones anteriores justifica por los problemas de tesorería de la Generalitat...

La afectación en número de entidades es algo menor en porcentaje: el recorte alcanzará a un 16% de las entidades. Estas cobrarán solo el 50% de lo que les tocaría. El por qué de ese 16%, según fuentes del departamento que dirige Neus Munté, es que esta vez se ha optado por imponer el impago a entidades «grandes» que por su envergadura tienen más fácilidad que otras para asumir la situación. Aunque eso es algo que ve más claro el Govern que las propias entidades afectadas.

En el caso de las entidades que dependen de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), la conselleria ha subrayado que ha querido preservar a entidades de naturaleza económica más débil.

Con ello se ha buscado combatir el efecto demoledor que tuvo el impago del concierto social en su conjunto, en agosto del 2012, que hizo zozobrar durante semanas a un gran número de entidades sociales de estructura pequeña, para las que un impago equivale a no pagar nóminas el primer mes y cerrar poco después.”


Com ja va passar l’agost del 2012 aquest impagament per part de la Generalitat, va afectar directament al conjunt dels treballadors i treballadores que van veure com no cobraven la nòmina o part d’ella.... i ara? També hauran d’assumir aquest nou impagament els treballadors i treballadores?

El sector de la Intervenció social de CCOO de Catalunya  denunciem que les decisions que es prenen des de la Generalitat sense comptar amb els agents socials   repercuteixen negativament  en les condicions laborals dels treballadors i treballadores acordades de manera legítima mitjançant la negociació col·lectiva. Les Patronals del sector ja tenen l’excusa perfecta per continuar bloquejant les negociacions del conveni col·lectiu d’Acció social de Catalunya. 


Sector d’Intervenció Social i Atenció a les persones de CCOO


 Barcelona, 23 de setembre de 2014
CCOO denuncia la criminalització dels sindicats i l'ofensiva penal contra el dret de vaga


Un informe dels serveis jurídics de CCOO adverteix sobre els 49 expedients oberts a 147 representants i dirigents de CCOO, que han estat promoguts per l'Administració de l'Estat i el ministeri fiscal, en una clara restricció il·legítima dels drets democràtics.

Davant d'aquesta ofensiva penal contra el dret de vaga, la criminalització dels sindicats i dels seus delegats i delegades, CCOO de Catalunya s'afegeix a la campanya #HuelgaNoEsDelito  per demostrar que tot i els processos oberts contra centenars d'afectats No ens faran callar.

Signa per donar suport a la campanya #HuelgaNoEsDelitoPrograma Canal 33 Televisió de Catalunya "

Vídeo de YouTube


Programa Canal 33 Televisió de Catalunya 
"Vaga no és delicte"

Programa de CCOO de Catalunya i Televisió de Catalunya número 213, emès pel Canal 33 a la nit del diumenge 15 de setembre de 2014 


Programa Canal 33 Televisió de Catalunya "

Vídeo de YouTubePrograma Canal 33 Televisió de Catalunya 
La Llarga lluita del Lleure Educatiu i Sociocultural 

Programa de CCOO de Catalunya i Televisió de Catalunya número 210, emès pel Canal 33 a la nit del diumenge 13 d'abril de 2014

 RECOLLIDA DE SIGNATURES CONTRA TTIP
Amb el lema “No al TTIP”,  s'ha iniciat una campanya de recollida de signatures contra les amenaces que planteja l’Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió (Transatlantic Trade and Investment Partnership -TTIP-, també conegut com Tractat de lliure comerç transatlàntic o TAFTA), així com l’acord de lliure comerç amb el Canadà (Comprehensive Economic and Trade Agreement - CETA-) i l’acord sobre el comerç de serveis (TISA, per les seves sigles en anglès).

Podeu signar a la web Recollida de signatures  o obtenir més informació sobre el TTIP  

15/10/2014 

ADJUDICACIÓ SENSE PASSAR PER CONCURS PÚBLIC 
CCOO i UGT reclamem a l'Ajuntament de Barcelona que porti l'operació dels 1.000 pisos per a finalitats socials als marcs de participació de la ciutat


CCOO i UGT hem demanat formalment una reunió urgent al Sr. Antoni Vives, tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà de Barcelona, amb la finalitat de fer-li arribar el nostre malestar per l’aparició, a la premsa, de l’operació del miler de pisos que l’Ajuntament de Barcelona posarà al mercat per a lloguer social, gestionat per una entitat vinculada a la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. 

Els sindicats considerem que una decisió transcendent per la ciutat, com és aquesta, hauria d’haver estat posada a debat en els marcs de participació de Barcelona, que són prou amplis, des del propi Consell de l’Habitatge Social fins al Consell de Ciutat. 

No ha estat així, i aquesta manca de compromís de l’Ajuntament amb la societat civil organitzada degrada i empobreix els marcs de participació social justament en una acció que podem considerar positiva, reclamada des de fa molts anys per les entitats socials, veïnals i també sindicals. 

D’altra banda, valorem que no és adequada l’adjudicació de la gestió d’aquest programa a una entitat que sembla creada ad hoc, sense passar per cap mena de concurs públic, marc de debat o espai de lliure concurrència. 

Els sindicats reclamem a l’Ajuntament de Barcelona valorar la gestió directa d’aquests habitatges per part dels organismes municipals, reconsiderar la metodologia emprada, rectificar i posar tot el programa en els marcs de participació abans de prendre decisions definitives. 


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya 
Barcelona, 12 de novembre de 2014 

12/11/2014 

Més informació

 


CONCENTRACIÓ CONTRA LA VIOLENCIA MASCLISTA 17/11/2014

Vídeo de YouTubeVídeo de la mobilització feta a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona el dilluns 17 de novembre de 2014, organitzada per la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere i CCOO de Catalunya.


DIMECRES TARONJA: POSA'T LA SAMARRETA#ReAccióSocial 
STOP PRECARITZACIÓ

Suma’t a la marea taronja i posa’t la samarreta tots els dimecres en defensa d’unes condicions de treball dignes i per reivindicar uns serveis socials universals i de qualitat.
També la portem a les manifestacions, concentracions i actes de protesta.

Com puc adquirir la meva samarreta?
Pots fer la teva comanda per e-mail a la nostra adreça:

intervenciosocial@ccoo.cat

Indica la talla (S, M, L, XL, XXL 3XL) i la quantitat.

                                                                                Preu (afiliats): 2,50 €
                                                                                Preu (no afiliats): 3,00 €                                                     Més informació en aquest enllaç 

JA TENIU A DISPOSICIÓ EL BUTLLETI DIGITAL LLUITAL nº 207 
Aquesta publicació digital arriba per correu electrònic, amb una periodicitat quinzenal, a tots els afiliats i afiliades que ho desitgen; completa la informació de la revista en paper Lluita Obrera i afegeix un plus d'actualitat a la informació del sindicat. 


Fes clic per veure el número 207 de la Lluita Digital

Si encara no t'hi has subscrit, fes-ho ara! 

Subscripció gratuïta a la Lluita Digital 


DIA INTERNACIONAL PER A L'ERADICACIÓ DE LA PORBRESA

Acció a la Plaça Letamendi de Barcelona de la Plataforma Pobresa Zero, efectuada el divendres 17 d'octubre de 2014


INFORMA LLEURE EDUCATIU I SOCIOCULTURAL SETEMBRE 2014


Ja teniu a la vostra disposició l'INFORMA CCOO del Lleure Educatiu i Sociocultural de l'inici del curs escolar.

    Informa LLeure Sociocultural


Acord per la millora de la qualitat de la contractació pública


El sector dels serveis socials i d'atenció a les persones reclama a l'administracions voluntat i compromís polític per avançar en la millora de la contractació pública d'aquesta tipologia de serveis

Els representants de La Confederació (Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya), La Unió (Associació d’Entitats Sanitàries i Socials), ACRA (Associació Catalana de Recursos Assistencials), ACESAP (Associació Catalana d'Empreses de Serveis d'Atenció a la Persona), ASADE (Asociación de Empresas de Ayuda a Domicilio Estatal), UPIMIR (Unió de Petites i Mitjanes Residències), ACELLEC (Associació Catalana d’empreses del Lleure, l’Educació  i la Cultura), CCOO (Comissions Obreres de Catalunya), UGT (Unió General de Treballadors de Catalunya), la Sectorial d’Acció Social, Ensenyament i Humanitats de La Intercol·legial (Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya) i La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya han signat avui dia 21 de juliol al Centre Cívic Pati Llimona l’Acord per a l’impuls de la Millora de la Contractació Pública de Serveis d’Atenció a les Persones. Malgrat la duresa de la situació econòmica i les dificultats pressupostàries de les administracions, amb aquest Acord el sector pretén garantir la qualitat dels serveis i de l’ocupació que genera.    Per tant, apel·lant a la responsabilitat última de l’Administració de garantir la correcta execució dels serveis públics i atenent a la vulnerabilitat dels col·lectius a qui s’adrecen aquesta tipologia de serveis (infants, joves, gent gran, persones amb discapacitat, col·lectius amb risc d’exclusió social, entre d’altres), els signants exigeixen que els processos de contractació pública vetllin per preservar-ne la qualitat i no quedin supeditats fonamentalment a criteris econòmics.   L’Acord presenta doncs els elements que patronals, sindicats, col·legis professionals i Tercer Sector consideren fonamentals per preservar la qualitat dels serveis d’atenció a les persones, entre els que destaquen: la necessitat de garantir la capacitat tècnica suficient de les empreses adjudicatàries, la necessitat d’establir el límit de baixa en l’oferta econòmica per sota del qual no serà possible desenvolupar el servei en les condicions requerides, la necessitat de vetllar pel respecte dels drets i condicions laborals dels treballadors i treballadores en base a la normativa laboral sectorial existent en cada cas, o la necessitat d’assegurar mecanismes de control post-adjudicació que permetin comprovar que el servei s’està executant segons les condicions fixades en el contracte, entre d’altres.   En aquest sentit, Joan Segarra, portaveu del grup promotor de l’Acord i Vicepresident de La Confederació ha manifestat que “A l’empara de les recents aprovades directives europees sobre contractació pública que constaten la importància d’aquesta tipologia de serveis, i entenent que la responsabilitat última de garantir la qualitat dels serveis públics recau en l’Administració, des del sector reclamem als òrgans contractants la voluntat i el compromís polític per avançar en la millora de la contractació pública en aquest àmbit”. I en relació al conjunt d’organitzacions signants, ha expressat que  “Ens uneix la convicció que preservar els serveis públics d’atenció a les persones i l’ocupació que genera aquest sector d’activitat és sens dubte un objectiu estratègic de país i, per tant, és en aquest sentit que ens hem proposat unir esforços per assolir-ho”   L’Acord pretén ser un primer pas per avançar conjuntament cap a la millora de la contractació pública de serveis d’atenció a les persones i és per aquest motiu que les organitzacions signants ja han fet arribar el document al President de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de poder concertar properament una trobada i sol·licitar-li la constitució d’una taula de diàleg sobre la qüestió.TWITTER INTERVENCIÓ SOCIAL CCOO


MATERIAL PER DESCARREGAR "STOP PRECARITZACIÓ" #ReAccioSocial


Pots descarregar i imprimir els pòsters STOP PRECARITZACIO clicant 
als enllaços següents:


CCOO presenta un informe sobre destrucció d'ocupació en els Serveis Socials
          
                                                                                                                          
La Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO, presenta l'informe "L'impacte de la crisi en la destrucció d'ocupació en el Sector de Serveis Socials (2011-2013)".

Rosana Costa, responsable del Sector d'Intervenció Social de la FSC-CCOO i autora de l'informe, i Juan Carlos Rodríguez de la Coba, secretari de Comunicació de FSC-CCOO, explicaran a la presentació com en els dos últims anys el sector dels serveis socials ha passat de tenir valors positius permanents en creació d'ocupació, a ser, d'entre tots, el sector amb major percentatge de destrucció d'ocupació, malgrat la seva capacitat demostrada i no esgotada per a la creació de llocs de treball.

Amb aquest informe, FSC-CCOO vol que es visibilitzi l'impacte negatiu que han provocat les mesures impulsades pel Govern central en el període 2011-2013 sobre l'ocupació i que, al seu torn, han tingut un efecte concatenat de minoracions pressupostàries i de serveis, tant a nivell autonòmic com a local.

Serveix com a exemple la retallada pressupostària del 64% escomès pel Govern al Pla Concertat de Serveis Socials bàsics, així com la moratòria en l'aplicació de la Llei d'Atenció a la Dependència i la reforma del Sistema d'Atenció a la Dependència, que redueix el nombre de persones susceptibles de ser protegides pel sistema i disminueix el grau de cobertura de les prestacions, a més d'imposar a les persones usuàries un substancial increment del copagament dels serveis, fins al punt de fer-los inaccessibles per a moltes d'elles.

Informe Serveis SocialsMAREA TARONJA "PER UNS SERVEIS SOCIALS DIGNES"


Des de l'Assemblea Estatal de la Marea

Taronja s'ha confeccionat aquest vídeo reivindicatiu contra les retallades en els serveis socials i en defensa d'uns serveis socials dignes


.NORMES DE COTITZACIÓ I PENSIONS PÚBLIQUES 2014La Secretaria de Socioeconomia de CCOO de Catalunya ha elaborat un nou document amb les normes de cotització i pensions públiques. Es tracta d'un número que forma part de la col·lecció 'Documents sindicals'. 

Feu clic per veure les Normes de cotització i pensions públiques 2014 (col·lecció Documents sindicals número 52).   

INFORME ESTAT DE LA SITUACIÓ 2014: 
"Informe sobre l'evolució de les Desigualtats Socials de Catalunya"
                                                                                                                  I
nforme sobe l'evolució de les Desigualtats Socials a Catalunya

Resum i varis
                                                           


Comments