Acció Social#Re
AccioSocial
#ReAccioSocial #ReAccioSocial                                                        


Plataforma Sindical negociació Conveni Acció social, 2019

Al mes d'octubre de 2018, CCOO i UGT vàrem denunciar el conveni col·lectiu de Catalunya d’acció social amb infants, joves, famílies i d'altres en situació de risc (2013-2018) per poder començar la seva negociació.

Els professionals que treballem al sector portem molts anys patint precarietat i realitzant unes tasques que requereixen un grau de responsabilitat i d’especialització que no són valorats ni reconeguts.

Considerem que ara ens toca a nosaltres i que és el moment d’iniciar la negociació d’un nou conveni per tal de millorar els nostres drets laborals, drets socials, recuperar el poder adquisitiu i sobre tot que s’identifiqui amb la realitat als centres de treball.

Al document adjunt podeu veure en vermell les modificacions sobre el conveni vigent que CCOO i UGT hem presentat a la patronal i que recullen les demandes i propostes que ens va fer arribar la nostra afiliació, les nostres delegades i delegats i tothom que va participar en l'enquesta on line que vàrem organitzar des de CCOO als mesos de novembre i desembre de 2018.

Plataforma sindical negociació conveni Acció Social8 de març de 2019: Vaga al sector d'Acció social, davant el bloqueig patronal a la negociació del conveni

https://drive.google.com/open?id=1aGbk3HhFMrbOyCgf5jl1kEOphnXoCWEC


https://drive.google.com/open?id=1aGbk3HhFMrbOyCgf5jl1kEOphnXoCWECConveni d'Acció Social de Catalunya: propostes sindicals
Conveni d'Acció Social de Catalunya: inici de les negociacions
CCOO i UGT denuncien el Conveni col·lectiu de Catalunya d'acció social amb infants, joves, famílies i d'altres en situació de risc per als anys 2013-2018


Comunicat denúncia conveni
El divendres 5 d’octubre de 2018, CCOO i UGT vàrem denunciar el conveni col·lectiu de Catalunya d’acció social amb infants, joves, famílies i d'altres en situació de risc (2013-2018) per poder començar la seva negociació.

Els professionals que treballem al sector portem molts anys patint precarietat i realitzant unes tasques que requereixen un grau de responsabilitat i d’especialització que no són valorats ni reconeguts.

Considerem que ara ens toca a nosaltres i que és el moment d’iniciar la negociació d’un nou conveni per tal de millorar els nostres drets laborals, drets socials, recuperar el poder adquisitiu i sobre tot que s’identifiqui amb la realitat als centres de treball.

Ens agradaria poder comptar amb les vostres aportacions, implicació i participació, ja que l‘èxit de la negociació depèn en bona part de la unitat i la mobilització dels treballadors i treballadores del sector.

Dignificar el sector i la nostra professió és una feina de totes i tots!!

Comunicat denúncia conveni 
Petición Change.org por unas condiciones dignas de los trabajadores/ras del Tercer Sector Social de Catalunya, Firma i Comparte!

   
    

Debido al bloqueo en las negociaciones del convenio de Acción Social los Delegados/as hemos elaborado unas acciones para conseguir el desbloqueo por parte de la Patronal y se sienten a negociar unas condiciones dignas para el Sector.

Os pasamos el enlace a una petición que hemos elaborado los Delegados Delegadas de CCOO del Sector en la Plataforma Change.org para evidenciar la realidad de las empresas "sociales" de este Sector. Os pedimos ayuda para colaborar en la firma del mismo y compartirlo con la máxima difusión posible. Gracias de ante mano.

Petición Change.org Por un convenio digno en el Tercer Sector Social de Catalunya


Muchas gracias i esperamos vuestra colaboración168 milions de nens i nenes afectats

 CCOO, contra el treball infantil


En el Dia Internacional en contra del Treball Infantil, 12 de juny, CCOO de Catalunya i la Fundació Pau i Solidaritat volem reafirmar la nostra lluita ferma en contra d’aquesta xacra social que afecta al món encara a més de 168 milions de nens i nenes.

L’OIT ha definit el treball infantil com “tota aquella activitat realitzada per persones que no tenen l’edat legal per treballar i que priva els nens i nenes de la seva infantesa, del desenvolupament del seu potencial i de la seva dignitat i que és perjudicial per al seu desenvolupament físic i psicològic”.

D’aquest 168 milions de nens i nenes, 85 milions duen a terme la seva activitat en les pitjors formes de treball infantil, segons la classificació de l’Organització Internacional del treball (OIT) que comporten: la submissió a situacions d’esclavitud, la separació de les seves famílies, l’exposició a greus perills i malalties, l’abandonament a la seva sort o l’explotació sexual infantil.

El treball forçós i el treball infantil estan estretament vinculats: es donen a les mateixes zones geogràfiques, en els mateixos sectors i la seva principal causa resideix en la pobresa i la discriminació.

Les regions on es concentra el treball infantil són la regió d’Àsia i el Pacífic, amb un total de 78 milions d’infants, i a l’Àfrica Subsahariana, considerada com la regió amb més alta incidència de treball infantil (amb 59 milions d’infants que representen el 21% de la població infantil).

El sector agrícola aplega un 59% d’aquesta mà d’obra, és a dir 98 milions, seguit del sector serveis, que ocupa 54 milions de nens/nenes, i el sector industrial amb 12 milions.

Els nens superen en nombre a les nenes en tots els sectors a excepció del treball domèstic, una forma de treball que es realitza amagat de la vista del públic i fora de l’abast de les inspeccions laborals, la qual cosa exposa aquestes a ser víctimes sistemàtiques d’explotació i abús.

Des de CCOO de Catalunya pensem que és possible canviar aquesta situació si hi ha voluntat política i es disposen els recursos necessaris. En aquest sentit cal:

-Augmentar els esforços per ampliar l’accés dels nens i les nenes a una educació bàsica adequada que promogui l'aprenentatge de qualitat.

-Promoure el treball digne per a les persones adultes i en totes les seves dimensions

-Lluitar per la llibertat sindical i augmentar el nivell de sindicalització des treballadors i treballadores arreu del món.

-Protecció social amb l'objectiu de prevenir que les famílies recorrin al treball infantil per fer front a la seva vulnerabilitat econòmica i social.

-Política de mercat laboral: ampliar les oportunitats de treball decent per als joves en edat de treballar legalment.

-Legislació: continuar enfortint els marcs jurídics relatius a tots els principis i drets fonamentals en el treball posant especial èmfasi en la identificació i prohibició adequades del treball infantil i perillós.

-Coherència de polítiques: que els governs apostin per unes polítiques d'educació de qualitat sense plantejar retallades socials com a resposta a la crisi.

Amb l'esperança que per al 12 de juny de 2016 alguns dels governs i institucions internacionals hagin incidit per fer realitat aquestes propostes, CCOO de Catalunya i la Fundació Pau i Solidaritat reclamen que aquests principis i estratègies siguin respectats en la negociació d'acords comercials i d'inversió i també en l'articulació i definició de les polítiques de cooperació al desenvolupament.

Barcelona, 12 de juny de 2015

 INFORMA NEGOCIACIÓ ACCIÓ SOCIAL ABRIL 2015


                                                        
DARRERES NOTÍCIES SOBRE IMPAGAMENTS A LES ENTITATS SOCIALS DEL 3er SECTOREl dimecres 8 d'octubre han estat publicades al Periódico i a La Vanguardia noticies relacionades amb impagaments de la Generalitat a les entitats del tercer sector. Us deixem enllaços a les noticies.
Actes de la Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu de Catalunya d'Acció Social amb infants, joves, famílies i d'altres en situació de risc, 2019

DIMECRES TARONJA: POSA'T LA SAMARRETA#ReAccióSocial 
STOP PRECARITZACIÓ

Suma’t a la marea taronja i posa’t la samarreta tots els dimecres en defensa d’unes condicions de treball dignes i per reivindicar uns serveis socials universals i de qualitat.
També la portem a les manifestacions, concentracions i actes de protesta.

Com puc adquirir la meva samarreta?
Pots fer la teva comanda per e-mail a la nostra adreça:

intervenciosocial@ccoo.cat

Indica la talla (S, M, L, XL, XXL 3XL) i la quantitat
           Preu (afiliats): 2,50 €
           Preu (no afiliats): 3,00 €    
                                                


TWITTER INTERVENCIÓ SOCIAL CCOO


El tercer sector social de Catalunya a subhasta 

                                                               MATERIAL PER DESCARREGAR "STOP PRECARITZACIÓ" #ReAccioSocial


                         Pots descarregar i imprimir els pòsters STOP PRECARITZACIO clicant 
als enllaços següents:


CCOO presenta un informe sobre destrucció d'ocupació en els Serveis Socials
          
                                                                                                           


La Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO, presenta l'informe "L'impacte de la crisi en la destrucció d'ocupació en el Sector de Serveis Socials (2011-2013)".

Rosana Costa, responsable del Sector d'Intervenció Social de la FSC-CCOO i autora de l'informe, i Juan Carlos Rodríguez de la Coba, secretari de Comunicació de FSC-CCOO, explicaran a la presentació com en els dos últims anys el sector dels serveis socials ha passat de tenir valors positius permanents en creació d'ocupació, a ser, d'entre tots, el sector amb major percentatge de destrucció d'ocupació, malgrat la seva capacitat demostrada i no esgotada per a la creació de llocs de treball.

Amb aquest informe, FSC-CCOO vol que es visibilitzi l'impacte negatiu que han provocat les mesures impulsades pel Govern central en el període 2011-2013 sobre l'ocupació i que, al seu torn, han tingut un efecte concatenat de minoracions pressupostàries i de serveis, tant a nivell autonòmic com a local.

Serveix com a exemple la retallada pressupostària del 64% escomès pel Govern al Pla Concertat de Serveis Socials bàsics, així com la moratòria en l'aplicació de la Llei d'Atenció a la Dependència i la reforma del Sistema d'Atenció a la Dependència, que redueix el nombre de persones susceptibles de ser protegides pel sistema i disminueix el grau de cobertura de les prestacions, a més d'imposar a les persones usuàries un substancial increment del copagament dels serveis, fins al punt de fer-los inaccessibles per a moltes d'elles.

Informe Serveis SocialsMAREA TARONJA "PER UNS SERVEIS SOCIALS DIGNES"


Des de l'Assemblea Estatal de la Marea

Taronja s'ha confeccionat aquest vídeo reivindicatiu contra les retallades en els serveis socials i en defensa d'uns serveis socials dignes


.NOTA SOBRE ELS IMPAGAMENTS ALS SERVEIS RESIDENCIALS DE DGAIA


Fa uns mesos ja van saltar les alarmes quan un acord al qual havien arribat DGAIA i FEDAIA en relació al sector d'atenció a la infància i més concretament als serveis residencials per a menors en situació de risc, sota el títol “mesures que permetin millorar la eficiència en la gestió i concertació de places residencials” pretenia reestructurar el sector.

Un acord pres sense la participació ni  diàleg amb els sindicats, els representants dels treballadors i les treballadores del sector ( coneixedors,també, de la realitat del dia a dia en aquests centres i, per tant, de les mancances del sistema).

Malauradament  hem pogut  comprovar en els darrers mesos com  algunes entitats i empreses del sector han reduït les seves plantilles, reduït salaris  i, de retruc,  bloquejar  les negociacions del conveni d’Acció social, sota l’argumentació de l’anunci de la imposició de  noves mesures per part de la DGAIA.

Aquesta setmana  ens arriba un nou cop directe a la gestió d’aquests centres. Segons cita textualment El Periodico  el passat dimarts 23 de setembre de 2014: “Benestar Social comunicó a las entidades que les dejará de pagar el 25% de la nómina correspondiente a septiembre, algo que como en ocasiones anteriores justifica por los problemas de tesorería de la Generalitat...

La afectación en número de entidades es algo menor en porcentaje: el recorte alcanzará a un 16% de las entidades. Estas cobrarán solo el 50% de lo que les tocaría. El por qué de ese 16%, según fuentes del departamento que dirige Neus Munté, es que esta vez se ha optado por imponer el impago a entidades «grandes» que por su envergadura tienen más fácilidad que otras para asumir la situación. Aunque eso es algo que ve más claro el Govern que las propias entidades afectadas.

En el caso de las entidades que dependen de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), la conselleria ha subrayado que ha querido preservar a entidades de naturaleza económica más débil.

Con ello se ha buscado combatir el efecto demoledor que tuvo el impago del concierto social en su conjunto, en agosto del 2012, que hizo zozobrar durante semanas a un gran número de entidades sociales de estructura pequeña, para las que un impago equivale a no pagar nóminas el primer mes y cerrar poco después.”


Com ja va passar l’agost del 2012 aquest impagament per part de la Generalitat, va afectar directament al conjunt dels treballadors i treballadores que van veure com no cobraven la nòmina o part d’ella.... i ara? També hauran d’assumir aquest nou impagament els treballadors i treballadores?

El sector de la Intervenció social de CCOO de Catalunya  denunciem que les decisions que es prenen des de la Generalitat sense comptar amb els agents socials   repercuteixen negativament  en les condicions laborals dels treballadors i treballadores acordades de manera legítima mitjançant la negociació col·lectiva. Les Patronals del sector ja tenen l’excusa perfecta per continuar bloquejant les negociacions del conveni col·lectiu d’Acció social de Catalunya. 


Sector d’Intervenció Social i Atenció a les persones de CCOO


 Barcelona, 23 de setembre de 2014


Nota de premsa

Comments